Spitz Nevi vs. Cancer: Ce trebuie să știți

un spitz nevus este un tip de creștere rară și non-canceroasă a pielii, care de obicei are impact asupra persoanelor sub 35 de ani.

Spitz Nevus Creșteri, sau Spitz Nevi, au fost considerate cândva un tip de cancer de piele. De atunci s-au dovedit a fi benigne, sau non-canceroase și relativ inofensive.

Spitz Nevi s-au gândit inițial să se dezvolte doar la copii. Deși 70 la sută din cazuri se dezvoltă la persoanele sub 20 de ani, acestea pot apărea la oricine de orice vârstă.

tumorile spitz nevus sunt adesea numite alunițe sau creșteri spitz. Există mai multe tipuri diferite și multe alunițe spitz se schimbă pe măsură ce cresc.

În timp ce se pot dezvolta oriunde pe corp, majoritatea alunițelor spitz apar pe față, cap și picioare inferioare.

alunițe spitz tind să crească rapid în comparație cu alte alunițe. Ele variază în lățime între câțiva milimetri până la centimetri.

alunițele clasice spitz sunt adesea în formă de cupolă și maro-roșiatic până la roz, dar pot fi, de asemenea, incolore.

deseori, Spitz, Spitz Alunițele care sunt negre, albastre sau bronzate întunecate au o margine neregulată și sunt numite alunițe spitz pigmentate.

alunițe spitz pigmentate sunt considerate a reprezenta aproximativ 10 la sută din toate cele clasice Spitz Nevi.

În cele mai multe cazuri, Spitz Nevi se schimbă pe măsură ce cresc, schimbând între forme clasice și pigmentate înainte de a se estompa în cele din urmă.

Un spitz Nevus pornește adesea de culoare deschisă și rotund și progresează într-un mole spitz pigmentat .

În mod similar, unele alunițe spitz pigmentate devin roșii, roz, de culoare pielii sau chiar translucide înainte de dispariția lentă.

Alte caracteristici comune ale clasicului și unele alunițe spitz pigmentate includ:

într -un număr mic de cazuri, creșterea Spitz Nevus seamănă cu tumorile canceroase de melanom. Acestea se numesc tumori atipice Spitz (AST).

Caracteristicile comune ale tumorilor spitz atipice includ:

Spitz Nevus vs. Cancer

Classic și pigmentat Spitz Nevi sunt considerați inofensivi. Unele spitz nevi dispar în cele din urmă, lăsând de obicei doar o zonă temporară de decolorare.

Cu toate acestea, unele tumori atipice Spitz au fost legate de melanom. Cercetătorii nu sunt siguri cum se raportează condițiile.

foarte puține tumori atipice Spitz progresează la melanom și duc la riscuri grave pentru sănătate, în special atunci când sunt diagnosticate și tratate timpuriu. Un medic suspect de spitz este de obicei îndepărtat de un medic, în timp ce este încă benign.

Dacă o tumoră atipică spitz devine canceroasă, se numește melanom spitzoid.

Dacă medicii nu sunt siguri Dacă un spitz nevus este canceroasă, dar afișează potențialul de a fi așa, leziunea se numește tumoră spitzoidă cu potențial malign incert, sau stop.

cauzează

ca și în cazul majorității creșterilor , Spitz Nevi se dezvoltă din cauza supraproducției și acumulării de celule, în acest caz, melanocitele pielii.

Cercetătorii nu sunt siguri de ce unii oameni dezvoltă creșteri Spitz Nevus, iar alții nu, sau de ce unele creșteri progresează pentru a face pentru a progresa pentru a face pentru Deveniți melanoame spitzoide.

Cu toate acestea, există câțiva factori de risc care pot crește sau influența șansele de a dezvolta Spitz Nevi și Melanoame Spitzoid.

Factorii de risc pentru Spitz Nevi includ:

Factori de risc suplimentari pentru Tumorile atipice Spitz și melanomele spitzoide includ:

Diagnostic

În majoritatea cazurilor de Spitz Nervus, dermatologii vor pune întrebări despre o persoană și istoricul medical de familie.

Un dermatolog va examina, de asemenea, creșterea cu un dermatoscop.

Acesta este un instrument de mână cu un obiectiv de mărire și lumină de mare putere.

pot adăuga atașamente la dermatoscop, cum ar fi o cameră video sau o cameră video, pentru a capta informații suplimentare.

Informațiile colectate de dermatoscop sunt de obicei analizate de un computer și compa roșu la date din alte creșteri non-canceroase și canceroase.

pentru majoritatea cazurilor pentru adulți și cazuri în care un dermatolog nu este încă sigur dacă un spitz nevus este canceroasă sau nu, va elimina creșterea sau o parte din aceasta. Această secțiune va merge la un laborator pentru examinare.

Unele tumori atipice Spitz și pigmentat Spitz Nevi vor necesita, de asemenea, o biopsie a ganglionilor santinelă (SLNB) pentru a testa un melanom care s -a metastazeat sau răspândit, la Ganglionii limfatici.

Tratamentul

În mod tradițional, Spitz Nevi au fost întotdeauna excizate sau tăiate chirurgical din piele. Dar, excizia poate provoca cicatrici.

astăzi, în cazuri non-canceroase care implică copii mici, medicii recomandă monitorizarea medicală, în primă instanță.

într-un sondaj din 2013, 45 % din Dermatologii și 96 la sută dintre chirurgi plastici au declarat că vor alege să înlăture creșterea prin excizie sau biopsie, dacă li se va da un caz care implică un tânăr de 7 ani cu Spitz Nevus.

În același sondaj, 21 la sută dintre dermatologi Și 2 la sută dintre chirurgi plastici au spus că vor alege să observe Spitz Nevus înainte de a decide să -l elimine.

persoanelor i se pot spune, de asemenea, cum să recunoască semnele de avertizare timpurie ale melanomului și să monitorizeze creșterea aluniței lor sau alunițe acasă.

pentru spitz -ul clasic și pigmentat, care au o lățime mai mică de 1 cm, simetrică și implică persoane cu vârsta de 12 ani și mai tineri, un medic le va examina la fiecare 6 luni până la leziuni au încetat să se schimbe și să crească.

Spitz Nevi va fi de obicei eliminat dacă:

Outlook

Classic Spitz Nevi crește de obicei câteva luni și apoi se estompează treptat pe parcursul câtorva ani. Acestea pot necesita doar monitorizare medicală.

Spitz Nevi la adulți și tipuri care pot fi legate de melanom, cum ar fi tumorile pigmentate și atipice Spitz, sunt de obicei îndepărtate chirurgical de pe piele.

Oamenii ar trebui să vadă un medic pentru creșteri Spitz care:

În timp ce majoritatea Spitz Nevi sunt inofensivi, este o idee bună pentru oamenii să aibă alunițe care arată suspect examinați și monitorizați de un dermatolog.